Coronanieuws RSS icoon

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten die te maken hebben met het coronavirus. Wilt u ander nieuws zien? Kijk hiervoor op de startpagina van de website. Algemene informatie over het coronavirus en wat u kunt doen leest u op www.beuningen.nl/coronavirus.

 • Thuis en corona

  28 maart 2020

  Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Wat kunt u doen?

 • Geactualiseerde noodverordening van kracht

  26 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft vandaag op 26 maart de Noodverordening Coronavirus veiligheidsregio Gelderland-Zuid geactualiseerd en vastgesteld.

 • Burgemeester: Twee inwoners overleden aan coronavirus

  26 maart 2020

  In de afgelopen dagen zijn helaas 2 inwoners van de gemeente Beuningen overleden als gevolg van een besmetting met het Coronavirus.

 • De vlog van de burgemeester

  19 maart 2020

  Sinds 12 maart heeft ons kabinet, in verband met het Coronavirus, een aantal maatregelen genomen die ons leven in de gemeente Beuningen beïnvloeden. Het is belangrijk dat we ons aan deze afspraken houden om elkaar te beschermen. In deze vlog spreekt burgemeester Daphne Bergman u toe.

 • Gevolgen coronavirus voor evenementen in Beuningen

  13 maart 2020

  Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn gewoon open. Een aantal bijeenkomsten die de gemeente Beuningen organiseert, is gewijzigd of afgelast. Hiermee volgt Beuningen de landelijke richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het overzicht is nog niet volledig en werken we regelmatig bij.

 • Inventarisatie bijeenkomsten met meer dan 100 personen coronavirus

  12 maart 2020

  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat evenementen met meer dan 100 personen niet door kunnen gaan. Wij gaan ervan uit dat naar aanleiding van de maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid u uw evenement, overleg en/of bijeenkomst niet door laat gaan. We verwachten dat u daarin uw verantwoordelijkheid neemt. Hieronder leest u meer.

 • Coronavirus in onze regio

  12 maart 2020

  De maatregelen die vandaag, 12 maart, zijn afgekondigd door het kabinet, hebben ook gevolgen voor de regio Gelderland-Zuid. De burgemeesters van de regio, waaronder burgemeester Bergman, zijn aan het eind van de middag bij elkaar gekomen voor overleg.

 • Inwoonster uit Ewijk besmet met coronavirus

  05 maart 2020

  Vanmiddag is bij 4 personen uit Gelderland-Zuid het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio en de GGD geven aan dat het gaat om een vrouw uit Ewijk (gemeente Beuningen), een man uit Geldermalsen (gemeente West Betuwe) en een man uit Beneden-Leeuwen (gemeente West Maas en Waal) die allemaal in Noord-Italië zijn geweest. Zij verblijven thuis in isolatie. De vierde persoon, een vrouw uit Nijmegen, is opgenomen in het Radboudumc Nijmegen. Bij binnenkomst is zij meteen in isolatie verpleegd. In totaal zijn in Gelderland-Zuid nu 6 besmette gevallen bekend.

 • Informatie over het coronavirus

  02 maart 2020

  We begrijpen goed dat u gezien de laatste ontwikkelingen veel vragen heeft over het coronavirus. Als gemeente staan we in nauw contact met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) en de GGD. Hier leest u waar u meer informatie kunt vinden en wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Hulp vanuit de rijksoverheid

  Het kabinet heeft een noodpakket met maatregelen genomen om u als ondernemers extra te steunen.

 • Informatie leerlingenvervoer en coronavirus

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart nam het kabinet aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Maakt uw kind gebruik van Leerlingenvervoer? Meldt u zich dan bij uw vervoerder van leerlingenvervoer.

 • Extra maatregelen: scholen, horeca gesloten

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart heeft de rijksoverheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. "Het zijn ingrijpende maatregelen", zegt burgemeester Bergman. "Maar gezondheid staat nu op 1."

 • Het indammen van het coronavirus en wat dat betekent voor u

  15 maart 2020

  Gemeente Beuningen heeft een overzichtpagina waar alle berichten over het indammen van het coronavirus en de maatregelen die daarvoor nodig zijn staan.

 • Commissievergadering 17/03 schriftelijk

  15 maart 2020
 • Voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kondigt noodverordening coronavirus af

  14 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 14 maart de Noodverordening Coronavirus veiligheidsregio Gelderland-Zuid vastgesteld.

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca en sportclubs

  15 maart 2020

  Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

 • Noodopvang kinderen van ouders in vitale beroepen

  19 maart 2020

  Vanaf maandag 16 maart zijn de scholen en kinderdagverblijven gesloten als noodmaatregel in de bestrijding van het Corona-virus. Voor de kinderen van ouders met cruciale beroepen wordt noodopvang geregeld, zodat hun ouders werkzaam kunnen blijven. Dat geldt ook voor kinderen waarvan slechts één ouder een vitaal beroep heeft, kunnen aankloppen bij hun school of kinderopvang als ze zelf geen opvang kunnen regelen. De scholen en kinderopvang regelen deze opvang in eerste instantie zelf.

 • Noodverordening voor Gelderland-Zuid aangepast

  16 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft vandaag op 16 maart de Noodverordening Coronavirus veiligheidsregio Gelderland-Zuid geactualiseerd en vastgesteld. Deze noodverordening geldt ook voor de gemeente Beuningen

 • Afstand houden, waar hebben we het over?

  16 maart 2020

  Het advies van de overheid om afstand van elkaar te houden is niet voor iedereen duidelijk. Wat wordt daarmee bedoeld?

 • Dienstverlening gemeente Beuningen door coronavirus

  16 maart 2020

  De gemeente is geopend volgens de openingstijden, dat geldt ook voor de gemeentewerf. Maar door de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, hebben wij onze dienstverlening aangepast. Houd hier rekening mee.

 • Vraag over het coronavirus? Hier kun je terecht

  22 maart 2020

  Lees hieronder waar je terecht kunt voor meer informatie.

 • NL-alert coronavirus: Nederlands/English

  22 maart 2020

  Er is zojuist een NL-Alert verstuurd in heel Nederland over dat het belangrijk is om afstand te houden van elkaar.

 • Corona-informatie in heel veel talen

  21 maart 2020

  Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Ook als je de Nederlandse taal niet of niet goed snapt.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  23 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo)

  Het kabinet heeft vanwege de corona-crisis een pakket aan maatregelen gepresenteerd voor ondernemers. Doel van deze maatregelen is om de banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Gemeenten voeren de tijdelijke overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemer (Tozo)