Snelfietsroute Nijmegen - Beuningen

De gemeente Beuningen werkt aan de aanleg van de Snelfietsroute Nijmegen – Beuningen. We zijn bijna klaar met uitvoering. De snelfietsroute Nijmegen - Beuningen bestaat eigenlijk uit twee routes. De noordelijke route gaat via de Van Heemstraweg naar het centrum van Nijmegen en de zuidelijke route gaat vanuit de wijk Tinnegieter in Beuningen naar Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal.

Twee fietsers wacht voor het stoplicht bij de Koningstraat in Beuningen bij de start van de zuidelijke snelfietsroute tussen Beuningen en Nijmegen

De zuidelijke route: richting Winkelsteeg, de Goffert en Heyendaal

Deze snelfietsroute is op Beunings grondgebied al helemaal klaar. De route loopt vanaf de Koningstraat bij de Schoenaker via de Klokkengieter, Pompenmaker en Glazenier naar de Burgemeester Van Suchtelenstraat en de Pieckelaan. Deze route is verkort en loopt deels langs het water en groen in de wijk Tinnegieter. Gemeente Nijmegen streeft ernaar eind 2017 de route in Kinderdorp Neerbosch verder af te maken. Daarmee is de route helemaal af.

De noordelijke route: richting centrum Nijmegen

De route loopt vanaf de Schoenaker over de Van Heemstraweg via Sluis Weurt naar Nijmegen. Daar vervolgt de route via de nieuwe wijk Koningsdaal (bij Honigcomplex) door naar de Hezelpoort het stadscentrum in. Het Beuningse deel is sinds mei 2017 gereed.

Sneller op de fiets tussen woning en werk

Samen met de gemeente Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Fietsersbond werkt de gemeente Beuningen aan de snelfietsroute Nijmegen - Beuningen. Hierbij worden we ondersteund door de provincie Gelderland en het ministerie van Infrasctructuur en Milieu. Met dit project verleiden we forenzen om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Het zijn snelle, directe, comfortabele en veilige routes over een langere afstand, waarbij fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen. Voor de herkenbaarheid worden de snelfietsroutes uitgevoerd in rood asfalt. De snelfietsroutes zorgen voor een betere bereikbaarheid van de regio in een gezondere omgeving.

Meer informatie over alle snelfietsroutes in Gelderland leest u op www.snelfietsroutesgelderland.nl. Of bekijk onderstaand filmpje over het RijnWaalpad:

Uitgelicht