Elektrisch rijden

De gemeente Beuningen vindt het belangrijk dat haar kernen schoon, aantrekkelijk en bereikbaar zijn. Daarom stimuleert zij het gebruik van elektrisch vervoer met oplaadpunten.

Oplaadpunten

U vindt in de gemeente 15 openbare oplaadpunten. In 2017 verdubbelen we dat aantal tot ruim 30. Langs de snelwegen in de omgeving (A15, A50, A73) staan ook al veel snellaadstations klaar voor gebruik. Kijk hier voor een actueel overzicht van deze oplaadpunten.

Eigen oplaadpunt

Heeft u geen eigen oprit en wilt u een oplaadpunt aanvragen bij uw woning? Houd er dan rekening mee dat de gemeente hierin vooralsnog niet voorziet. Dit om teveel (tijdelijke) oplaadpunten in woonwijken te voorkomen. Er is vanaf eind 2017 een netwerk met 30 openbare laadpunten in de gemeente beschikbaar. Ook wordt het accubereik van elektrische auto’s steeds groter en komen er steeds meer oplaadvoorzieningen bij commerciële aanbieders of tankstations.

Bijzonderheden

  • U activeert de oplaadpalen met verschillende laadpassen.
  • Maakt u gebruik van een openbaar oplaadpunt en is uw voertuig opgeladen? Maak de parkeerplaats dan zo snel mogelijk vrij voor andere mensen die willen opladen.
  • Na 2017 plaatsen we voorlopig geen nieuwe openbare oplaadpunten. We wachten de ontwikkelingen in het elektrisch vervoer even af.

Meer informatie

 

Uitgelicht