Expositie Renske Verwoerd

Renske Verwoerd exposeert momenteel haar dierenschilderijen in het gemeentehuis van gemeente Beuningen

foto renske verwoerd

Renske Verwoerd is geboren en opgegroeid in het land van Maas en Waal en uiteindelijk in Brabant terecht gekomen. Na het overlijden van haar hond is ze op zoek gegaan naar een mooie manier om haar te kunnen herinneren. Dus toen heeft ze haar tekenspullen weer opgepakt en heeft ze een portret van haar hond gemaakt. Dit is het begin geweest van haar werk als dierenpasteltekenaar.

Tegenwoordig maakt ze mensen blij met een mooi werk aan de muur, van een eigen dier of werk dat ze aanspreekt. Daarom werkt ze in opdracht, maar maakt ze ook vrije werken. ‘Ik heb ervaren wat het voor mij betekent, maar ook voor anderen voor wie ik mag tekenen, dat mijn pasteltekeningen steeds weer even een glimlach op hun gezicht toveren. Dit maakt het zo dankbaar om ze op papier te zetten.’ Al het werk maakt ze met pastelkrijt en pastelpotloden. Door de pure kleuren en poederige eigenschap hiervan kan de zachtheid van de dieren het beste weergegeven worden. Haar doel is om de dieren zo realistisch mogelijk neer te zetten, de ziel moet te zien zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan vanaf 3 oktober naar het gemeentehuis in Beuningen. Renske haar werk hangt hier tot eind november in de hal voor de raadzaal.

Uitgelicht