Doorkomst Nijmeegse Vierdaagse in Beuningen: viert u het mee? Versier uw huis!

Op woensdag 18 juli, de dag van Wijchen én Beuningen, kleuren Beuningen en Weurt roze. We verwelkomen dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars staat een warm welkom te wachten. Ze maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en veel vrijwilligers maken we van de doorkomst een onvergetelijke dag!

Beuningen Buitengewoon

De wandelaars maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. De wandelaars krijgen een muzikaal welkom bij ‘Beuningen swingt’ op de rotonde bij het Thujapark. Lopen zij verder, dan horen zij muziekkorpsen, dweilorkesten en dj’s. Beuningen Sportief regelde hiervoor de standplaatsen. Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ moedigt burgemeester Daphne Bergman elke loper persoonlijk aan. Beuningse lopers krijgen op de vrijdag voor de Vierdaagse een roze t-shirt. Zo zijn zij goed te herkennen tussen de duizenden wandelaars die Beuningen en Weurt passeren.

Vierdaagse regenboogwolk Thorbeckeplein

Doorkomst Vierdaagse: een feest voor iedereen!

  • Moedigt u de wandelaars vanaf de kant van de weg aan? Trek dan iets roze aan of versier uw huis met roze slinger of ballonnen.
  • De doorkomst van de Vierdaagse is voor veel mensen een onvergetelijke dag. Dit willen we graag zo houden. Let u ook op volgende punten?
  • Een aantal plekken langs de route is via een vergunning gereserveerd voor muziekgezelschappen en horeca. Houd deze plekken vrij.
  • Wilt u muziek draaien? Zorg ervoor dat uw geluid de muziek van de muziekgezelschappen of uw buren verderop niet overstemt.
  • Nadat de laatste loper is langs gelopen, ruimen we de route op. De weg is hierna weer bereikbaar voor verkeer. Zorg ervoor dat uw feestje langs de weg dan ook is afgelopen en alles schoon is.
  • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars en politie op.
  • Neem na afloop uw afval en spullen (bijvoorbeeld stoelen, bank of tafel) weer mee naar huis.
  • Bij warm weer: drink voldoende water en pas op met alcohol.

EHBO-posten

Heeft u als bezoeker eerste hulp nodig? In Beuningen staan langs de route twee EHBO-posten waar u naartoe kunt. Bij het Thujapark en het Thorbeckeplein.  

Uitgelicht