Doorkomst Nijmeegse Vierdaagse in Beuningen: viert u het mee?

Op woensdag 19 juli lopen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse traditiegetrouw door Beuningen en Weurt. Tijdens de 101ste editie van de Vierdaagse verwelkomen we de 30, 40 en 50 km-lopers en laten wij de wandelaars kennismaken met ‘Beuningen Buitengewoon’. Samen met Beuningen Sportief, inwoners, bezoekers en vele vrijwilligers maken we zo van de doorkomst een onvergetelijke dag!

Beuningen Buitengewoon

Op initiatie van de projectgroep 101ste Vierdaagse maken wandelaars kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. De wandelaars worden feestelijk welkom geheten bij Beuningen Swingt op de rotonde bij het Thujapark. Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ moedigt burgemeester Carol van Eert elke loper persoonlijk aan. Beuningse lopers krijgen op de vrijdag voorafgaand aan de Vierdaagse een leuke attentie uitgereikt, zodat zij goed herkenbaar zijn tussen de duizenden wandelaars die gemeente Beuningen passeren.

Vierdaagsewandelaars op de Van Heemstraweg tussen Beuningen en Weurt

Doorkomst Vierdaagse: een feest voor iedereen!

De doorkomst van de Vierdaagse is voor veel mensen een onvergetelijke dag. Dit willen we graag zo houden. Moedigt u de wandelaars vanaf de kant van de weg aan? Houd dan rekening met de volgende aandachtspunten.

  • Een aantal plekken langs de route is gereserveerd voor muziekgezelschappen en horeca. Houd deze plekken vrij.
  • Wilt u muziek draaien? Zorg ervoor dat uw geluid de muziek van de muziekgezelschappen niet overstemt.
  • Nadat de laatste loper gepasseerd is, wordt de route opgeruimd. De weg is hierna weer toegankelijk voor verkeer. Zorg ervoor dat uw feestje langs de weg dan ook is afgelopen.
  • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars en politie op.
  • Neem na afloop uw afval en spullen (bijvoorbeeld stoelen, bank of tafel) weer mee naar huis.
  • Bij warm weer: drink voldoende water en pas op met alcohol.

EHBO-posten

Heeft u als bezoeker eerste hulp nodig? In Beuningen staan langs de route twee EHBO-posten waar u terecht kunt, namelijk bij het Thujapark en het Thorbeckeplein.  

Uitgelicht