Van Heemstraweg Winssen

Van dinsdag 27 juni tot eind oktober voeren we werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten verandert de Van Heemstraweg op een aantal punten.

 • Vervangen deklaag asfalt
  Door het verkeer dat dagelijks over de Van Heemstraweg rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook richten we de weg buiten de bebouwde kom in als 60 km-weg.
 • Aanpassen fietspaden
  De fietspaden komen vrij te liggen van de rest van de weg. We doen dit om de veiligheid voor het fietsverkeer op de Van Heemstraweg te vergroten.
 • Aanpassen kruisingen
  Om de kruisingen met de Leegstraat, Geerstraat en (Verlengde) Deijnschestraat veiliger te maken, richten we deze anders in. Door het gebruik van minder asfalt worden de kruisingen compacter en daarmee overzichtelijker.
 • Aanpassen verlichting
  Door de aanpassingen aan de kruisingen, verplaatsen we de lichtmasten. Ook schilderen we de grijze lichtmasten groen, zodat alle lichtmasten dezelfde kleur hebben. Daarnaast vervangen we een deel van de bestaande verlichting door LED-verlichting.

Opgeknapte Van Heemstraweg in Winssen

Planning

Kruising Leegstraat

De kruising Leegstraat / Van Heemstraweg gaat dinsdag 26 september aan het einde van de dag open voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting gebruikmaken van het fietspad. Lokaal autoverkeer leiden we om via het buitengebied en de kern van Winssen. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom leiden we zoveel mogelijk om via de A73 en de Maas en Waalweg. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken

Kruising (Verlengde) Deijnschestraat

Op 27, 28 en 29 september is de kruising (Verlengde) Deijnschestraat / Van Heemstraweg afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van het fietspad, net als buslijn 85. Verkeer tussen Winssen en Druten moet omrijden via de A73 en de Maas en Waalweg.

Busverkeer

Buslijn 85 rijdt een aangepaste route door Winssen. Tot en met 29 september kunt u ook in- en uitstappen bij de extra bushalte aan de kruising Deijnschestraat. Kijk voor actuele informatie en vertrektijden op www.breng.nl.

Let op: Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de weg afgesloten voor verkeer. Toch maken sommige weggebruikers gebruik van de afgesloten gedeelten. Dit is niet de bedoeling en kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook loopt u kans op een boete van de politie, die hier regelmatig op controleert.

Vragen inloopavond

Tijdens de inloopavond op dinsdag 30 mei kon u uw vragen indienen via een reactieformulier. De antwoorden op deze vragen leest u in dit document.

Meer informatie of vragen?

De meest recente informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vindt u op deze projectpagina: www.beuningen.nl/heemstrawegwinssen. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.

 

Uitgelicht