Van Heemstraweg Winssen

Van dinsdag 27 juni tot eind oktober voeren we werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten verandert de Van Heemstraweg op een aantal punten.

 • Vervangen deklaag asfalt
  Door het verkeer dat dagelijks over de Van Heemstraweg rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook richten we de weg buiten de bebouwde kom in als 60 km-weg.
 • Aanpassen fietspaden
  De fietspaden komen vrij te liggen van de rest van de weg. We doen dit om de veiligheid voor het fietsverkeer op de Van Heemstraweg te vergroten.
 • Aanpassen kruisingen
  Om de kruisingen met de Leegstraat, Geerstraat en (Verlengde) Deijnschestraat veiliger te maken, richten we deze anders in. Door het gebruik van minder asfalt worden de kruisingen compacter en daarmee overzichtelijker.
 • Aanpassen verlichting
  Door de aanpassingen aan de kruisingen, verplaatsen we de lichtmasten. Ook schilderen we de grijze lichtmasten groen, zodat alle lichtmasten dezelfde kleur hebben. Daarnaast vervangen we een deel van de bestaande verlichting door LED-verlichting.

Planning

De aannemer voert de werkzaamheden in vier fases uit.

 • Fase 1: kruispunt Geerstraat – week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
 • Fase 2: kruispunt Leegstraat – week 34 tot en met 38 (21 augustus tot en met 22 september)
 • Fase 3: kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat – week 39 tot en met 42 (25 september tot en met 20 oktober)
 • Fase 4: na kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat en de gemeentegrens met Druten – week 39 tot en met 42 (25 september tot en met 20 oktober)

Tijdens de bouwvak (22 juli tot en met 20 augustus) is de Van Heemstraweg weer open voor al het verkeer.

Plattegrond van Winssen met fasering werkzaamheden aan de Van Heemstraweg

Omleiding auto-, fiets- en busverkeer

Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. Lokaal autoverkeer leiden we om via het buitengebied en de kern van Winssen. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom leiden we zoveel mogelijk om via de A73 en de Maas en Waalweg. Ook buslijn 85 rijdt een aangepaste route. (Brom)fietsers hebben altijd doorgang via het fietspad aan minimaal één kant van de Van Heemstraweg. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken. Tijdens de bouwvak is de Van Heemstraweg geopend voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg gewoon open voor verkeer.

Een overzicht van de omleidingsroutes voor auto- en busverkeer in fase 1 en 2 bekijkt u vanaf eind mei op deze pagina en kunt u inzien tijdens de inloopavond op 30 mei. Voor de actuele informatie en vertrektijden van buslijn 85 kijkt u op www.breng.nl.

Inloopavond

Op dinsdag 30 mei organiseren we een inloopavond in Ontmoetingscentrum de Paulus, Molenstraat 2 in Winssen. Tussen 18.00 en 20.00 uur beantwoorden medewerkers van de gemeente Beuningen en aannemer Van Gelder uw vragen over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroutes.

Meer informatie of vragen?

De meest recente informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vindt u op deze projectpagina: www.beuningen.nl/heemstrawegwinssen. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.

 

Uitgelicht