Blatenplak Ewijk

Van maandag 13 november tot half december 2017 voeren we wegwerkzaamheden uit aan de Blatenplak in Ewijk. Tussen de Van Heemstraweg en de Klaphekstraat verbeteren we de weg op een aantal punten. Lees hieronder meer.

 • Vervangen asfalt
  Door het verkeer dat dagelijks over de Blatenplak rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook herstellen we verzakte stoepranden.
 • Aanleg voetpadverbinding
  Rondom de sportvelden en verpleeghuis Waelwick bestaat al langer de wens voor een veilige en goede loopverbinding. Deze verbinding leggen we nu aan en komt aan de parkeerplaatszijde van de sportvelden te liggen. (Oudere) voetgangers hoeven daardoor niet meer op de rijweg te lopen. Ook aan de oostkant van de Blatenplak maken we het voetpad toegankelijker voor rolstoelers, scootmobielen, en andere groepen.
 • Aanpassen kruisingen
  Het wegdek van de zijstraten van de Blatenplak bestaat uit andere materialen, zoals klinkers. Daardoor is de gelijkwaardige voorrangssituatie soms onduidelijk. Door het gebruik van één soort materiaal op de kruisingsvlakken maken we de kruisingen overzichtelijker. Ook de in- en uitritten van de parkeerterreinen van de sportvelden maken we duidelijker.
 • Extra parkeerplaatsen
  Bij piekdrukte bij de sportvelden parkeren bezoekers regelmatig op het gras en in de bermen We leggen daarom in de straat extra langsparkeerstroken aan, zodat er meer parkeerruimte beschikbaar is bij deze piekdruktes.
 • Vernieuwen verlichting
  We passen de lichtmasten in de Blatenplak aan en maken ze duurzaam door gebruik van LED-verlichting. Ook worden enkele masten vernieuwd.

Blatenplak Ewijk

Planning

Aannemer Willems uit Winssen voert de werkzaamheden uit in drie fases:

 • Fase 1 – week 46 en 47:             maken uitritten, parkeerstroken en loopverbinding
 • Fase 2 – week 48:                     volledige afsluiting voor asfalteren, 1 á 2 dag(en)
 • Fase 3 – week 48 en 49:             aanpassen kruispuntplateaus en afrondende werkzaamheden

Omleiding verkeer & bereikbaarheid woningen

Autoverkeer leiden we om via de Van Heemstraweg, Julianastraat en Klaphekstraat (en andersom).
(Brom)fietsers en aanwonenden hebben altijd doorgang. Houd wel rekening met enige verkeershinder. Op de dag(en) van de asfalteringswerkzaamheden is de weg even helemaal afgesloten. Daardoor kun je er tijdelijk niet door. De aannemer informeert aanwonenden hier vooraf over.

Meer informatie of vragen?

De meest recente informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vindt u op deze projectpagina: www.beuningen.nl/blatenplak. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.

Documenten

Hieronder kunt u enkele documenten met extra informatie downloaden:

Uitgelicht