Over Beuningen

 • Trots op Beuningen Buitengewoon

  24 november 2016

  De gemeente Beuningen is groen en waterrijk. En ondernemend en bereikbaar. Met ruimte voor kunst, sport en ontspanning. Wij zijn daar met z'n allen trots op en dat mogen we best wat meer laten zien.

 • Dagje uit

  Komt u een dagje winkelen in onze gemeente? Of wilt u iets actiefs doen, zoals wandelen, zwemmen of fietsen? In onze gemeente is genoeg te doen!

 • Feiten & cijfers

  Over de bevolking van de gemeente Beuningen worden heel veel gegevens verzameld. Een aantal van deze gegevens kunt u hier vinden. Heeft u een gegeven nodig dat niet op deze site staat vermeld? Dan kunt u het antwoord vinden op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (www.cbs.nl) of de website Gelderland facts (www.gelderlandfacts.nl). Natuurlijk kunt u ook de gemeente bellen via het telefoonnummer 14 024.

 • Gemeentegids

  03 juni 2014

  Elk jaar wordt huis aan huis de gemeentegids van de gemeente Beuningen bezorgd. In deze gids staat algemene informatie over de gemeente en de adressen en telefoonnummers van belangrijke instellingen, verenigingen en stichtingen. Dit adressendeel van de gemeentegids staat ook online.

 • Historie & archeologie

  De gemeente heeft een groot historisch verleden. Ook staan er veel monumenten in de dorpen Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt.

 • Kunst & cultuur

  De gemeente Beuningen heeft veel mooie kunstwerken in haar gemeente. Zowel buiten, als binnen in expositieruimtes. De kunstcommissie adviseert de gemeente oa. over het geven van kunstopdrachten en kunstaankopen.

 • Stedenband

  11 november 2015

  De gemeente Beuningen heeft sinds 1992 een stedenband met Mikołów uit Polen. Hierdoor worden er regelmatig ervaringen en informatie uitgewisseld.

 • Verleden, heden en toekomst

  14 maart 2016

  De gemeente Beuningen is in zijn huidige vorm nog aardig jong. In 1980 zijn de plaatsen Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen samengevoegd tot één gemeente. De gemeente loopt langs de zuidelijke oever van de Waal. Weurt is de meest oostelijke plaats van de gemeente en ligt tegen Nijmegen aan. Daarnaast liggen Beuningen, Ewijk en Winssen.

Uitgelicht

Zoeken

Volg ons