Nieuwsberichten juni

 • Laat uw taxussnoeisel gratis ophalen door Stichting Taxus Taxi

  18 juni 2018

  Uw tuin snoeien én meewerken aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze maand haalt Stichting Taxux Taxi taxussnoeisel weer gratis aan huis op. Lees hieronder wat u kunt doen.

 • Vervanging LED-schermen bushaltes en mogelijke staking streekbusvervoer vanaf maandag

  19 juni 2018

  Bij sommige bushaltes werken de digitale displays met actuele vertrektijden niet. Deze displays worden de komende vijf weken vervangen en zijn dan weer werkzaam.

 • Lever medisch afval in bij uw apotheek!

  19 juni 2018

  Plastic+ (plastic verpakkingen, blikken en pakken) is weer grondstof voor nieuwe producten. Door uw medisch afval goed te scheiden, helpt u hieraan mee. Als u bijvoorbeeld naalden bij uw plastic+ doet, kunnen wij al het plastic+ uit de inzamelwagen niet meer hergebruiken. Dat is zonde! Ook is het erg gevaarlijk voor onze medewerkers. Zij kunnen zich prikken aan naalden. Samen zorgen we voor goede afvalscheiding. U doet toch ook mee?

 • “Soms sloot ik haar maar op”

  12 juni 2018

  Jaarlijks krijgt naar schatting 1 op de 20 ouderen met ouderenmishandeling te maken. Dit zijn op jaarbasis 200.000 ouderen. Het komt voor in alle sociaaleconomische klassen en binnen alle culturen in de Nederlandse samenleving en stopt alleen door in actie te komen. Op de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling op 15 juni wordt hiervoor aandacht gevraagd.

 • Loopt u de Nijmeegse Vierdaagse mee?

  Woont u in de gemeente Beuningen en doet u dit jaar mee met de 102e Nijmeegse Vierdaagse? Dan nodigt burgemeester Daphne Bergman u graag uit voor een gezellig samenzijn met andere lopers op vrijdag 13 juli. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis, Van Heemstraweg 46 in Beuningen.

 • Vergoeding voor digitale leermiddelen

  13 juni 2018

  Heb je een laag inkomen en gaat je kind na de zomer voor het eerst naar de middelbare school? Dan kan je mogelijk gebruikmaken van een vergoeding voor een laptop, computer, tablet of telefoon uit het Kindpakket.

 • Koken, wonen en in bad, zonder aardgas

  01 juni 2018

  Nu de aardgaswinning gaat stoppen, komt er een einde aan goedkoop aardgas. Maar, hoe gaan we dan onze woningen verwarmen, eten koken en warm water gebruiken zonder aardgas? Er zijn genoeg opties, ook voor uw woning!

 • Tweede bijeenkomst Oudergroep Autisme over vakantie

  01 juni 2018

  Als ouders van een kind met autisme is het soms fijn om ervaringen, tips en adviezen te delen met andere ouders. Daarom is er een oudergroep Autisme in Beuningen gestart. Stichting Perspectief en MEE organiseren deze oudergroep. Op woensdag 20 juni vindt er weer een bijeenkomst plaats.

 • Voorstel ‘Van afval naar kunst’ wint Beuningse Kindergemeenteraad

  06 juni 2018

  Dinsdagavond 5 juni 2018 stemden 48 leerlingen voor het beste plan met als onderwerp ‘Energiek Beuningen- duurzaamheid op scholen’. Na een spannend debat won het projectvoorstel ‘Van afval naar kunst’. Dit project wordt binnenkort daadwerkelijk uitgevoerd.

 • Maak online een afspraak met de gemeente

  01 juni 2018

  Om u beter en sneller van dienst te zijn, kunt u een afspraak maken met de gemeente. Bijvoorbeeld om een geboorte aan te geven of om een paspoort of rijbewijs aan te vragen.

 • 22 juni Veteranenbijeenkomst in Beuningen

  03 juni 2018

  Ook in onze gemeente wonen veel veteranen. Voor hen wordt op vrijdag 22 juni een veteranenbijeenkomst georganiseerd. Daarna is er een uniek concert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht voor iedereen uit de gemeente Beuningen en daarbuiten.

 • Inloopbijeenkomsten over wind- en zonne-energie

  19 juni 2018

  In juni organiseert de gemeente Beuningen samen met de Beuningse energiecoöperatie ‘Energie voor Vier’ en de Gebiedsraad ‘Energiek Beuningen’ inloopbijeenkomsten over windenergie en zonne-energie.

 • Werkzaamheden in Beuningse Uiterwaarden

  10 juli 2017

  Deze week hervat aannemer Van den Biggelaar de werkzaamheden in de uiterwaarden.

Uitgelicht