Nieuwsberichten januari

 • Energiek Beuningen: Piet de Klein

  03 januari 2018

  In 2040 wil de gemeente Beuningen energieneutraal zijn. Binnen de gemeentegrenzen moet vanaf dat moment net zoveel duurzame energie worden opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgesteld. De komende tijd deelt maandelijks een betrokkene zijn kijk op deze energieneutrale toekomst. In deze aflevering vertelt wethouder Piet de Klein over de stand van zaken.

 • Nieuwjaarstoespraak Piet de Klein

  05 januari 2018

  Op vrijdag 5 januari vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beuningen plaats. Locoburgemeester Piet de Klein toostte samen met inwoners en het gemeentebestuur op 2018. Dat deed hij bij Beuningen on Ice. De plek waar afgelopen weken veel ontmoetingen plaatsvonden. Hij hield een toespraak. Deze is hier terug te lezen.

 • Vergunning nodig?

  05 januari 2018

  Als u een garage wilt bouwen, een inrit nodig heeft of een boom moet kappen, heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Wilt u deze digitaal aanvragen? Ga dan naar www.omgevingsloket.nl.

 • Plastic+: hoe zit dat ook alweer?

  16 januari 2018

  Plastic+ is de verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blikken en pakken. Een groot gedeelte van het restafval bestaat helaas nog uit plastic, blik en pak. Deze afvalsoorten verdwijnen in het restafval en kunnen we dan niet meer als grondstof voor nieuwe producten gebruiken. Dat is zonde, want gerecycled plastic gebruiken we bijvoorbeeld om tennisballen en fleecekleding van te maken.

Uitgelicht