Nieuwsberichten april

 • Maak een melding van uw buurtfeest of buurtbarbecue

  30 maart 2018

  Het mooie weer is in aantocht! Hoe leuk is het dan om met de straat of buurt een barbecue of feestje te houden? Het maakt de band met de buren sterker en komt de leefbaarheid in uw straat en buurt ten goede. Organiseert u een buurtfeest of buurtbarbecue? Let er dan op dat u hier een melding van maakt bij de gemeente.

 • Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

  30 maart 2018

  Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Omdat deze persoon zich inzet voor de samenleving of goede doelen? Ter gelegenheid van bijvoorbeeld een jubileum of afscheid kunt u hem of haar voordragen voor een onderscheiding

 • Energiek Beuningen: Gebiedsraad aan het werk

  05 april 2018
 • Nieuwe Sportraad Beuningen klaar voor de start

  16 april 2018

  In de gemeente Beuningen is er sinds een paar weken een eigen Sportraad. Op maandag 12 maart was de eerste bijeenkomst van de Sportraad Beuningen.

 • Energiebesparende maatregelen voor VvE’s

  06 april 2018

  Bent u lid van de Vereniging van Eigenaren? Dan kunt u energiebesparende maatregelen nemen. De subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksoverheid is aangepast. Er is meer subsidie beschikbaar en de uitvoeringstermijn is verlengd.

 • Dagje uit? Leen een rolstoel!

  06 april 2018

  Wilt u een middagje winkelen of een dagje uit. En bent u, of iemand in uw reisgezelschap, afhankelijk van een rolstoel? Bij de gemeente Beuningen kunt u gratis, voor drie dagen achter elkaar een rolstoel lenen.

 • Kent u de digitale Meld- en Herstelservice al?

  06 april 2018

  Via de nieuwe digitale Meld- en Herstelservice meldt u een probleem in de openbare ruimte direct aan de gemeente. Wanneer u dat uitkomt en waar u ook bent.

 • Verkiezing Dorpshuis van het Jaar weer van start - nu ook voor buurthuizen!

  10 april 2018

  Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Wordt het er dit jaar een uit onze mooie gemeente? De komende maanden speuren Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie stad en land af naar de beste buurt- en dorpshuizen van Gelderland. Op zoek naar het ‘Dorpshuis van het jaar 2018’. Na de succesvolle wedstrijd vorig jaar tussen zes dorpshuizen, kunnen dit jaar ook buurthuizen meedingen naar de titel.

 • Gemeente Beuningen is duurzaam op weg

  13 april 2018

  Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Daarom is de eerste, volledig elektrische auto aangeschaft. De auto rijdt op groene stroom, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Ook maakt de auto geen lawaai en heeft geen benzine nodig.

 • Leerlingenvervoer 2018-2019

  13 april 2018

  Voor kinderen uit de gemeente Beuningen biedt de gemeente leerlingenvervoer. Het gaat dan om kinderen die niet zelf naar school kunnen reizen of alleen onder begeleiding. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of de school te ver van huis is (meer dan 6 kilometer, het hangt af van het soort onderwijs). Het gaat dan om vervoer tussen uw adres en de dichtstbijzijnde school die geschikt is voor uw kind.

 • Vakantie en leerplicht

  13 april 2018

  De meivakantie komt er weer aan. Deze begint op maandag 30 april en duurt tot en met vrijdag 4 mei. Afhankelijk van de school van uw kind kan het zijn dat de meivakantie twee weken duurt.

 • Afscheidsreceptie wethouders en gemeentehuis gesloten.

  20 april 2018

  Hans Driessen en Jan Kersten nemen afscheid als wethouders van de gemeente Beuningen. Op donderdag 26 april vindt de afscheidsreceptie plaats van 16.00 tot 18.00 uur in het gemeentehuis, Van Heemstraweg 46 in Beuningen. Het gemeentehuis is gesloten vanaf 16.00 uur.

 • Nationale Herdenking 4 mei 2018

  20 april 2018

  Op vrijdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. U bent van harte uitgenodigd om aan de stille tocht en de herdenking mee te doen.

 • Pas op voor de berenklauw

  20 april 2018

  In de gemeente Beuningen groeit op verschillende plekken de berenklauw. We waarschuwen u om vooral in de zomermaanden goed op te passen en deze planten niet aan te raken. Zowel bij mens als dier kan aanraking met de plant vervelende blaren veroorzaken.

 • Extra mogelijkheden voor het aanbieden van gft-afval

  20 april 2018

  Vanaf mei kunt u het gft-afval weer elke week aan de straat zetten.

 • Gemeentehuis, gemeentewerf en Munitax gesloten

  20 april 2018

  Het gemeentehuis, de gemeentewerf en Munitax zijn vrijdag 27 april gesloten vanwege Koningsdag. Maandag 30 april zijn wij weer geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Wij wensen u een fijne Koningsdag!

 • Andere inzameldagen door Koningsdag

  20 april 2018

  Op vrijdag 27 april (Koningsdag) haalt Dar geen afval op. Op deze feestdag zijn de milieustraten gesloten.

 • Bijeenkomst 'Tafel van één'

  23 april 2018

  Bent u vrouw en wilt u (weer) aan het werk? Heeft u geen idee hoe of waar te beginnen? Begin dan makkelijk… met “de tafel van één”. Dat zijn 7 bijeenkomsten met andere vrouwen. Samen praat u, met een begeleider, over je toekomst. Na deze bijeenkomsten weet u beter wat u wilt en kunt. En hoe u dat gaat bereiken. Als u het wilt, kunt u daarna ook ondersteuning en begeleiding krijgen bij het vinden van een baan.

Uitgelicht