Wie verdient een lintje?

Kent u iemand die flink in het zonnetje gezet mag worden? Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel een ‘duizendpoot’ die zich in zijn of haar vrije tijd inzet voor vele doelen. Dit zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Een lintje betekent veel meer dan alleen een schouderklopje van de samenleving.

Een koninklijke onderscheiding in een doosje

Hoe kunt u iemand voordragen?

Wilt u iemand voordragen voor de Lintjesregen van 2018? Dan is het belangrijk dat u tijdig in actie komt. De procedure voor de aanvraag van een lintje vraagt nogal wat voorbereidingstijd. Daarom is het van belang de aanvraag tijdig in te dienen. Aanmeldingen voor de Lintjesregen van april 2018 moeten vóór 1 juni 2017 binnen zijn bij de gemeente.

Naast de traditionele Lintjesregen is het ook mogelijk om de in de loop van het jaar een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum of afscheid. Het zwaartepunt van de verdiensten moet dan gekoppeld zijn aan de tussentijdse gelegenheid. Ook hiervoor moet u tijdig een aanvraag indienen. Het complete voorstel moet zes maanden voor de geplande datum aangeleverd zijn bij de gemeente.

Vragen?

Heeft u vragen of twijfelt u of de persoon die u voor wilt dragen in aanmerking komt voor een onderscheiding? Dan is het verstandig om vooraf contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of via e-mail: gemeente@beuningen.nl. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden voor een lintje ook op onze website: www.beuningen.nl  of op www.lintjes.nl.

Uitgelicht