Leerlingenvervoer 2017-2018 aanvragen

Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelfstandig of alleen onder begeleiding naar school kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of de school te ver van huis gevestigd is (meer dan 6 kilometer, afhankelijk van het soort onderwijs). Het gaat dan om vervoer tussen uw woonadres en de dichtstbijzijnde school die passend is voor uw kind.

Leerlingenvervoer op welke manier?

De gemeente bepaalt welk vervoer voor u wordt vergoed. Dat kan zijn een vergoeding voor de kosten van het openbaar vervoer. Is uw kind jonger dan 9 jaar en kan het niet zelfstandig reizen dan is in sommige gevallen ook een vergoeding mogelijk voor een begeleider. De gemeente kan ook bepalen dat u een vergoeding krijgt voor taxivervoer (voornamelijk vervoer in 8-persoons taxibusjes) of vervoer met uw eigen auto.

Hoe vraag ik leerlingenvervoer aan?

Wilt u voor het komende schooljaar (2017-2018) in aanmerking komen voor de regeling leerlingenvervoer, regel dit dan digitaal. Dat kan via onze website via Leerlingenvervoer. U logt in met uw DigiD. U vult het digitale formulier in. Vraag leerlingenvervoer vóór 15 juni 2017 aan. Kunt u leerlingenvervoer niet digitaal aanvragen of komt u er niet uit? Dan kunt u het aanvraagformulier afhalen bij de receptie van het gemeentehuis of telefonisch aanvragen via 14 024. 

Uitgelicht