Buurtinitiatief verwijderen eendenkroos van start

Onder de bewoners van de Nettenknoper in Beuningen is een buurtinitiatief ontstaan. Zij gaan namelijk het eendenkroos uit de sloot waaraan zij wonen, voortaan zelf te verwijderen. Op woensdag 29 februari zijn de bewoners hiermee gestart. Deze eerste keer hebben Waterschap Rivierenland en de gemeente hen geholpen.

Buurtinitiatief

De bewoners van de Nettenknoper hebben last van de hoeveelheid eendenkroos in de sloot. In overleg met omwonenden, het Waterschap Rivierenland en de gemeente gaan bewoners zelf het eendenkroos verwijderen uit de sloot. De gemeente heeft hen voor dit werk waadpakken gegeven. Het Waterschap Rivierenland leverde de schepnetten.

Eendenkroos verwijderen

Het eendenkroos wordt in een aantal stappen verwijderd. Een aantal inwoners drijven met een groot en lang net voort over het water. Daardoor wordt het kroos bij elkaar gedreven. Vanaf de kant scheppen bewoners daarna het kroos uit het water. Zij leggen het kroos langs de kant. Het Waterschap Rivierland haalt dit kroos regelmatig op. De bewoners verwijderen het kroos zo vaak als dat nodig is.

Buurtinitiatief verwijderen eendenkroos 1

Buurtinitiatief verwijderen eendenkroos 2

Gepubliceerd op 29-02-2012Uitgelicht

Zoeken